U bent hier

Tim Bergiers

Verhalen van bij ons: Duurzaam duurt het langst

Respect voor het milieu loopt als een rode draad door onze dagelijkse werking en infrastructuur. Transportbedrijf FTO  doet haar duit in het zakje met een schone vrachtwagenvloot en een 18-koppige equipe van 'ecodrivers'. Dispatcher Tim Bergiers geeft tekst en uitleg.

'Onze vrachtwagens voldoen aan de strengste Euro 6-emissiestandaard en de vloot wordt elke 5 jaar vernieuwd. Verder wordt de CO2-uitstoot in sterke mate bepaald door het rijgedrag. Daarom volgen onze chauffeurs elk jaar een cursus ecologisch rijden of 'ecodriving'. 

Samen met een instructeur legt de chauffeur twee keer hetzelfde traject af. Tijdens de eerste rit wordt de normale rijstijl in kaart gebracht. De tweede keer worden de spelregels van ecodriving toegepast. Na de test wordt het effect van de rijstijl op het verbruik duidelijk.

De cursussen ecodriving werden een drietal jaar geleden ingevoerd, parallel met de vernieuwing van onze vloot. En dat begint stilaan vruchten af te werpen. We zagen ons brandstofverbruik al met 8% dalen, een mooi resultaat.'

We zoeken nog een collega voor Tim. Zit organiseren en plannen je in het bloed en ben je geboeid door transport?  Solliciteer via www.werkenbijflore.be