Onze bedrijven

U bent hier

Onze bedrijven

De Floré Groep reikt haar klanten een brede waaier van producten en diensten aan. Onze bedrijven specialiseren zich in:

Veredeling en productie van jongplanten
Microflor is gespecialiseerd in de veredeling, vermeerdering en acclimatisatie van potplanten, waarbij Phalaenopsis de belangrijkste teelt is.

Productie van potplanten
ID’Flor produceert jaarlijks twee miljoen rhododendron- en azaleaplanten. Hortibreed specialiseert zich in innovatieve rhododendron- en azaleavariëteiten.

Handel en distributie
De handels- en distributiedivisie telt 3 bedrijven die zich binnen de Europese markt focussen op tuincentra, de doe-het-zelfmarkt en groothandelaars. Elk van onze handelsbedrijven (Floréac, Coverde en Ostroplant) levert service op maat en logistieke oplossingen.

Hortibreed (Lochristi, België) is gespecialiseerd in de veredeling en ontwikkeling van innovatieve azalea- en rhododendronvariëteiten die duurzaam kunnen worden geteeld.

Logo Floréac

Onder het motto ‘Innovating Horticulture Together’ focust het handelsbedrijf Floréac uit Lochristi (België) zich in België, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland op gespecialiseerde retailers zoals tuincentra en bouwmarkten.

Coverde

Coverde opereert vanuit Lochristi (België) en focust zich op Europese retailers en lokale groothandelszaken. Voor zijn uitgebreide assortiment aan kamer-, seizoens- en boomkwekerijplanten werkt het handelsbedrijf samen met hoogwaardige kwekers.

Moterra

‘Plants connect, so do we!’ is het motto van Moterra. Vanuit Honselersdijk (Nederland) verhandelt het bedrijf onder meer groene en bloeiende kamerplanten, tuin- en seizoensplanten van hoogwaardige telers in België en Nederland.

ID'Flor

In zijn productievestigingen in Lochristi en Moerbeke (België) kweekt ID’Flor rhododendron-, azalea-, en cliviaplanten in pot onder de merknamen Hortinno (Home & Garden) en Strong! ID’Flor zet in op een duurzame en milieubewuste potplantenteelt en is een MPS-GAP-gekwalificeerde producent.

Microflor (Lochristi, België) is expert en innovator in de veredeling, vermeerdering en acclimatisatie van gloxinia’s, helleborussen, en vooral orchideeën.

Ostroplant

Dit handelsbedrijf van de Floré Groep werkt vanuit Lochristi (België) en is expert in de handel van Zuid-Italiaanse planten naar gespecialiseerde retailers in heel Europa.